Mystery Visit Kft. - Próbavásárlás, próbavásárlói kutatások
Elérhetőségeink:

4027 Debrecen, Füredi út 18.

1142 Budapest, Erzsébet királyné
útja 112.

Tel: +36 1 422-1634
Fax: +36 1 422-1633

info@mysteryvisit.hu

iMystery – Appok, tabletek, okostelefonok a próbavásárlásban

A mystery shopping eszköztárát egyre inkább kiegészítik a mobil eszközök. Manapság egyre jobban elterjedőben vannak az okostelefonok, tabletek. Ez egy fantasztikus lehetőség a piackutatás és a megbízók számára, több szempontból is. Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogyan lehet alkalmazni a próbavásárlás során ezeket az eszközöket, akkor érdemes kicsit szétnézni tőlünk nyugatabbra, ahol ezek az új módszerek elsőként jelentek meg. Az alkalmazás alapú adatfelvétel és -továbbítás az USA-ban már elterjedtnek számít, ahol szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal, hozzá pedig a megfelelő szoftvertámogatással.

Az online próbavásárló rendszerek használata már Magyarországon is elterjedt, ezen keresztül töltik fel a próbavásárlók a jegyzőkönyveket az internetre, az összesített adatokból a rendszer előre generált riportokat készít, melyeket a megrendelő bármikor, bárhonnan el tud érni, csupán internetkapcsolatra van szüksége. Ezt a rendszert teszik még gyorsabbá az okostelefonok, tabletek és az ezekre fejlesztett applikációk. Ezeket használva a jegyzőkönyvek kitöltése még gyorsabbá, az adatok elérése még egyszerűbbé válik – egy csapásra nagyobb hangsúlyt kap az „ügyfél-élmény” és megjelenik az „innováció-faktor”.

Természetesen a mobil eszközökön alapuló mystery shopping akkor működik optimálisan, ha a szükséges okos készülékek mind a próbavásárlói, mind az ügyféloldalon rendelkezésre állnak, az ügynökség pedig megfelelő informatikai háttérrel rendelkezik az ily módon beérkező adatok feldolgozásához. Ezek a feltételek már Magyarországon is néhány éven belül megvalósulni látszanak, egyértelmű irányt szabva a piackutatás trendvonalának.

További információk a mobil eszközök piackutatási felhasználási lehetőségeiről: https://www.mmra-global.org/