Mystery Visit Kft. - Próbavásárlás, próbavásárlói kutatások
Elérhetőségeink:

4027 Debrecen, Füredi út 18.

1142 Budapest, Erzsébet királyné
útja 112.

Tel: +36 1 422-1634
Fax: +36 1 422-1633

info@mysteryvisit.hu

Próbavásárlási módszerek és egyéb szolgáltatások

A Mystery Visit Kft. több éves tapasztalata alapján bevált kutatási megoldásokat kínál megbízói számára, a klasszikus próbavásárlások mellett palettánkon a legújabb kutatási módszerek is megjelennek.

Mystery Shopping kutatási módszerek

Próbavásárlás módszerek

Próbavásárlás anonym módon

A próbavásárló a megbízó által előre meghatározott céllal keresi fel a kijelölt üzleteket. A próbavásárlás során teljesen átlagos vásárlóként viselkedik és a megbízóval közösen összeállított jegyzőkönyv alapján érdeklődik, segítséget kér, kapcsolatot teremt a személyzettel, majd a helyszínt elhagyva tapasztalatait a jegyzőkönyvben rögzíti. A szabályszerű működés ellenőrzés érdekében (nyugtaadás) vásárlásra is sor kerülhet az egyes szituációkban.

Open control shopping (azonnali visszacsatolás)

A próbavásárlás az anonym próbavásárláshoz hasonlóan történik. A jegyzőkönyv kitöltése után a próbavásárló az illetékes vezetőnél jelentkezik és tapasztalatait megosztja vele.

Próbahívás / próba e-mail (Mystery Call / Mystery E-mail) telefonos vagy online ügyfélszolgálat tesztelésére

A próbavásárlók a megbízó által előre meghatározott céllal veszik fel a kapcsolatot az online/telefonos ügyfélszolgálatokkal. Közben teljesen átlagos vásárlóként viselkednek, érdeklődnek és segítséget kérnek.

Egyéb speciális megfigyelések – próbabeteg, próbautas és továbbiak

A Mystery Patient egy megfigyelésen alapuló komplex szemi-kvalitatív eljárás, melynek során az orvos spontán reakcióit, valamint a páciens által indukált helyzetekre adott válaszait a „rábeszélési” folyamat és tanácsadás módját vizsgáljuk. Emellett a kutatás egyik eredményeként átfogó képet kapunk az adott szolgáltatás minőségéről is.

Mystery Shopping támogató kutatások

AST – Accompanied Shopping Trip = együttvásárlás

A társas vásárlás egy új lehetőség a személyes próbavásárlások keretén belül: a kutatásba bevont üzlet egy tényleges, valós vásárlóját egy szakértő próbavásárló kíséri el bevásárlására. Mindez titkosan zajlik, sem a vásárló sem a próbavásárló nem fedi fel kilétét. A módszer ötvözi a közvetlen vásárlói megkérdezések és a próbavásárlások előnyeit költséghatékony módon: a vásárlás során diktafonos rögzítés mellett megismerjük a vásárló vásárlási szokásait, észrevételeit, ahogy egy mélyinterjú során tennénk, ugyanakkor a shopper szakértő próbavásárlást végez.

Shopper-fókuszcsoport

A próbavásárlásokat követően shopper fókuszcsoportra van lehetőség, amelynek során a kutatásban dolgozó próbavásárlók fókuszcsoport keretein belül osztják meg benyomásaikat, élményeiket, tapasztalataikat. A módszer lehetőséget biztosít arra, hogy olyan információkat nyerjünk, melyek a próbavásárlási jegyzőkönyvből nem derülnek ki – plusz hozzáadott értéket képezve ezzel. Ennek kivitelezéséhez egy legmodernebb technikával felszerelt tükörszobás helyszínt is biztosítani tudunk.

Marketingkommunikációs eszközök vizsgálata – POS tracking

A POS anyagok összeírását és megfigyelését általában teljesen nyílt kutatás formájában végezzük, mivel itt rengeteg dolgot, részletet kell megfigyelni, így szükséges a boltban jegyzetelni. A POS Tracking célja felmérni, hogy a központi marketing által előírt és elküldött berendezések, arculati anyagok megtalálhatók-e, megfelelő állapotban vannak, illetve aktualizáltak (plakátok, szórólapok, árlisták). Ezen kutatás során sokszor digitális fényképeket is készítünk a tapasztalt helyzet megörökítésére, dokumentálására. Az arculati elemek felmérése összeköthető egy feltárásos próbavásárlással is.

Ügyfél elégedettség mérés

A mai világban egy cég számára nem elég egy jó termék, vagy szolgáltatás a sikerességhez. Szükségük van arra is, hogy az ügyfeleik, fogyasztóik szimpátiáját, elégedettségét is elnyerjék. Mi azért vagyunk, hogy kutatásainkkal ügyfeleink sikerességét szolgáljuk és ezt a lehető legprecízebb és legátfogóbb módon valósítsuk meg. Ezért a próbavásárlásokat követően, annak eredményeit felhasználva képzési programokat állítunk össze, tréningeket tartunk, melyek segítségével partnereink ügyfél menedzsmentjét még hatékonyabbá és még ügyfélbarátabbá tudjuk tenni.