Mystery Visit Kft. - Próbavásárlás, próbavásárlói kutatások
Elérhetőségeink:

4027 Debrecen, Füredi út 18.

1142 Budapest, Erzsébet királyné
útja 112.

Tel: +36 1 422-1634
Fax: +36 1 422-1633

info@mysteryvisit.hu

Mire jó a próbavásárlás?

A próbavásárlás, mint a piackutatások titkos és ebből kifolyólag egyik leginkább objektív eredményeket nyújtó ágazata, számos területen segítheti elő a vállalatok döntéshozóinak a szükséges intézkedések meghozatalát és ezáltal az eredmények folyamatos javítását. Elsődleges és legfontosabb funkciója, hogy ellenőrzi és méri a kiszolgálás minőségét. A próbavásárlások eredményeinek megfelelő felhasználása révén éppen azon munkatársak tevékenysége javítható az értékesítési szemlélet és az ügyfél-kapcsolattartás erősítése révén, akik a frontvonalban dolgoznak és nap, mint nap kapcsolatban vannak a vásárlókkal.

Amennyiben a kutatás során világossá válik, hogy szükséges a dolgozók képzésére, a próbavásárlás egyben meg is megalapozhatja a kiszolgáló személyzet számára leginkább megfelelő értékesítési tréning kidolgozását, valamint a motivációs rendszer kialakítását, illetve reformját is. A szakmai felkészültség és a motivációs rendszer javítása révén pedig végső soron biztosítható a dolgozói lojalitás, ami minden vállalkozás esetében elégedett – és így folyamatosan visszatérő – vásárlókat eredményez.

Saját vállalkozásunk tevékenységének javítása mellett azonban a próbavásárlások titkos jellegét felhasználva remek lehetőség adódik a konkurencia közvetlen megfigyelésére, erősségeinek és gyengeségeinek feltárására is. Ezzel bármelyik cégvezető irigylésre méltó információhoz juthat a stratégiai döntések meghozatala előtt. A konkurencia megfigyelése révén saját eladáshelyi környezetünket, valamint a termékfejlesztést is úgy irányíthatjuk, hogy hosszú távon piacvezetővé válhasson saját termékünk, illetve szolgáltatásunk. A kialakított eladáshelyi ösztönző-rendszer ellenőrzésére szintén nagyszerű lehetőséget nyújtanak a próbavásárlások, ahogyan arra is, hogy az alkalmazottak szabálykövetését és a törvényben előírt kötelezettségek (első sorban a nyugtaadási kötelezettség) betartását megfigyelhessük.

Látható tehát, hogy a próbavásárlások rendkívül sokrétűen használhatók annak biztosítására, hogy a vállalkozás minél jobban megfeleljen az egyre élénkülő piaci versenyben és sikerrel vegye az elé gördülő akadályokat.